Sorgliga fakta om den utdöda Santa Barbara Song Sparrow

Santa Barbara Song Sparrow (Melospiza melodia graminea, sensu) är en nu utdöd underart av sångsparven som bodde på Santa Barbara Island i Kalifornien och var närmast besläktad med kanalöns sångsparv (Melospiza melodia graminea). Det var en av de minsta av de 23 underarterna av sång. sparvar och hade en pigg kort svans

Snabbfakta: Santa Barbara Song Sparrow

Vetenskapligt namn: Melospiza melodia graminea, sensu
  • Vanligt namn: Santa Barbara Song Sparrow
  • Basic Animal Group: Fågel

  • Storlek: 4,7–6,7 tum ches; vingspann 7,1–9,4 tum
  • Vikt: 0,4–1,9 uns

    Livslängd: 4 år

    Diet:

    Allätare

  • Habitat: På Santa Barbara Island, Kanalöarna, Kalifornien
  • Befolkning: 0

  • Bevarandestatus: Utdöd
  • Beskrivning

    Det finns 34 underarter av sångsparvar i världen: Det är en av de mest polytypiska fåglarna i Nordamerika, med en hel del variation, särskilt i geografiskt begränsade arter.

    Santa Barbara Song Sparrow liknade andra liknande underarter och beskrivs som mest lik den Heermanns sångsparv (Melospiza melodia heermanni). Den var en av de minsta sångsparvens underarter och kännetecknades av en särskilt grå rygg med mörka streck. De flesta sångsparvar är brunare i färgen med mörka streck.

    I allmänhet är en sångsparvs bröst och mage vita med mörka streck och en mörkbrun fläck mitt på bröstet. Den har ett brunt huvud och en lång, brun svans som är rundad i änden. Sparvens ansikte är grått och randigt. Santa Barbara sångsparvar skiljde sig från andra sångsparvar genom en mindre, smalare näbb och en svans som var kortare än vingen.

    Habitat och utbredningsområde

    Santa Barbara Song Sparrow var känd för att existera endast på 639 tunnland Santa Barbara Island ( den minsta av Kanalöarna) i Los Angeles County, Kalifornien.

      Sparvens naturliga livsmiljö på ön var ungefär som livsmiljön för andra arter av sångsparven, som i allmänhet är rikliga och anpassningsbara på fastlandet i USA. Habitatkomponenter på ön som sparven förlitade sig på var:

        Snår av buskar som sörj, täta gräsmarker och annan buskig vegetation för häckning och skydd (täcke)

        Matresurser som jätte coreopsis (Coreopsis gigantean, en även kallad ”trädsolrosen”), tomten Barbara Island leva för evigt, buskigt bovete och cikoria

        Stående eller rinnande sötvatten eller en konsekvent källa till fukt från dimma eller dagg

        Diet och beteende

        I allmänhet är sångsparvar kända för att ofta söka föda på marken och även i låg vegetation där de skyddas från rovdjur av snår och buskar. Liksom andra sångsparvarter åt Santa Barbara Song Sparrow en mängd olika växtfrön och insekter (inklusive skalbaggar, larver, bin, myror och getingar och flugor). På våren, under perioder av häckning och uppfödning av ungar, ökade insekterna när det gäller de viktiga komponenterna i sparvens kost.

        Året runt diet av sångsparvar i Kalifornien är 21 procent insekter och 79 procent växter; sångsparven äter även kräftdjur och blötdjur vid kusterna.

        Reproduktion och avkomma

        Baserat på bevarade arter av sångsparvar på öarna San Miguel, Santa Rosa och Anacapa i kanalerna byggde Santa Barbara sångsparven kompakta, öppna bon av kvistar och annat växtmaterial, som valfritt var kantade med gräs. Honan lade tre yngel per säsong, vardera mellan två till sex rödbruna markerade, ljusgröna ägg. Inkubationen sträckte sig från 12–14 dagar och sköttes av honan. Båda föräldrarna var inblandade i utfodringen tills sparvarna flyddes 9–12 dagar senare.

        Fåglarna var seriellt och samtidigt polygama, och DNA-studier visade att 15 procent eller fler av de unga föddes utanför det sociala paret.

        Utrotningsprocess

        Under 1900-talets första hälft började sparvens häckningsmiljö (skrubbvegetation) på ön Santa Barbara att försvinna som ett resultat av att mark röjts för jordbruk och från att ha letat av introducerade getter, europeiska kaniner och Nya Zeelands röda kaniner. Onaturlig predation hotade också sparvar under denna tid, efter introduktionen av tamkatter till ön. Sparvens naturliga rovdjur inkluderade amerikansk tornfalk (Falco sparverius), korp (Corvus corax) och torntorka ( Lanius ludovicianus).

          Även med dessa nya utmaningar för sin överlevnad, behöll sångsparvarna en livskraftig population under sommaren 1958. Tyvärr förstörde en stor brand 1959 de flesta av sparvarnas kvarvarande livsmiljö. Fåglarna tros ha utrotats från ön under 1960-talet eftersom år av intensiva undersökningar och övervakning under hela 1990-talet inte avslöjade några inhemska sångsparvar på ön.

          USA Fish and Wildlife Service fastställde officiellt att Santa Barbara Song Sparrow var utdöd och tog bort den från listan över utrotningshotade arter den 12 oktober 1983, med hänvisning till en förlust av livsmiljö och predation av vilda katter.

            Källor

            Arcese, Peter et al. ”Sång Sparrow Melospiza melodia.” Birds of North America: Cornell Lab of Ornithology, 1 januari 2002.

            • BirdLife International 2016. ”Melospiza melodia.” IUCN:s röda lista över hotade: e.T22721058A94696727, 2016.

              ”Santa Barbara sångsparv ( Melospiza melodia .” ECOS Environmental Conservation Online System, US Fish and Wildlife Service. graminea: Avnoterad på grund av utrotning

              Van Rossem, AJ ”A Survey of the Song Sparrows of the Santa Barbara Islands.” The Condor 26.6 (1924): 217–220.

                Zink, Robert M., och Donna L. Dittmann. ”Gene Flow, Refugia, and Evolution of Geographic Variation in the Song Sparrow (Melospiza Melodia).” Evolution 47.3 (1993) ): 717–29.

    Lämna ett svar

    Relaterade Inlägg