Brett skriver ett ineffektivt brev där han överklagar sin akademiska uppsägning

Om du har blivit avskedad från din högskola eller universitet på grund av dåliga akademiska prestationer, är det bara naturligt att känna sig generad, arg och defensiv. Du kanske känner att du har svikit dina föräldrar, dina professorer och dig själv.

Eftersom en uppsägning kan vara så förödmjukande försöker många elever lägga skulden för de låga betygen på någon annan än sig själva. När allt kommer omkring, om du ser dig själv som en bra student, kan dessa D och F inte vara ditt fel.

Men för att överklaga ett framgångsrikt akademiskt avskedande måste du ta en lång och hård titt i spegeln. Även om många faktorer kan bidra till akademiskt misslyckande, är den personen i spegeln den som fick de låga betygen på dessa papper, tentor och labbrapporter. Personen i spegeln är den som inte deltog i lektionen eller misslyckades med att lämna in uppgifter.

När Brett överklagade sin akademiska uppsägning ägde han inte upp sina egna misstag. Hans överklagandebrev är ett exempel på vad inte ska göra. (se Emmas brev för ett exempel på ett välskrivet överklagande)

Brett's Academic Dismissal Appeal Letter

Till vem det kan beröra:
Jag skriver för att jag skulle vilja överklaga min uppsägning från Ivy University för dåliga akademiska prestationer. Jag vet att mina betyg inte var bra förra terminen, men det var många omständigheter som inte var mitt fel. Jag skulle vilja uppmuntra dig att återinsätta mig för nästa termin.
Jag jobbar verkligen hårt med mitt skolarbete, och det har jag gjort sedan gymnasiet. Mina betyg återspeglar dock inte alltid mitt hårda arbete, och jag får ibland låga betyg på prov och uppsatser. Enligt min åsikt var min matteprofessor inte klar över vad som skulle stå i finalen och gav oss inte anteckningar att studera från. Hans engelska är också riktigt dålig och gjorde det svårt att förstå vad han sa. När jag mailade honom för att fråga vad jag gjorde på finalen svarade han inte på flera dagar och sa bara till mig att jag skulle komma förbi och hämta tentan utan att maila mig mitt betyg. I min engelska klass tror jag att professorn helt enkelt inte gillade mig och flera av killarna i klassen; hon gjorde många sarkastiska skämt som inte var lämpliga. När hon sa åt mig att ta med mig mina uppsatser till skrivcentret gjorde jag det, men det gjorde dem bara värre. Jag försökte revidera dem på egen hand, och jag arbetade verkligen hårt, men hon skulle aldrig ge mig ett högre betyg. Jag tror inte att någon fick ett A i den klassen.
Om jag får komma tillbaka till Ivy University nästa höst kommer jag att jobba ännu svårare och kanske få en handledare för de klasser som spanska som jag kämpade med. Dessutom ska jag försöka sova mer. Det var en stor faktor förra terminen när jag var trött hela tiden och ibland nickade iväg i klassen, även om en anledning till att jag inte fick sömn var på grund av mängden läxor.
Jag hoppas att du ger mig en andra chans att ta examen.
Med vänliga hälsningar,
Brett Undergrad

Kritik av Bretts överklagandebrev för akademisk avsked

Ett bra överklagandebrev visar att du förstår vad som gick fel och att du är ärlig mot dig själv och överklagandenämnden. Om ditt överklagande ska lyckas måste du visa att du tar ansvar för dina låga betyg.

Bretts överklagandebrev misslyckas på denna front. Hans första stycke sätter fel ton när han säger att många av problemen han stötte på ”inte var mitt fel.” Genast låter han som en elev som saknar mognad och självmedvetenhet att ta till sig sina egna brister. En elev som försöker lägga skulden någon annanstans är en elev som inte lär sig och växer från sina misstag. Överklagandenämnden kommer inte att bli imponerad.

Arbeta hårt?

Det blir värre. I andra stycket låter Bretts påstående att han jobbar ”riktigt hårt” ihåligt. Hur hårt jobbar han egentligen om han precis har misslyckats från college för låga betyg? Och om han jobbar hårt men får låga betyg, varför har han inte sökt hjälp med att bedöma sina inlärningssvårigheter?

Resten av stycket antyder faktiskt att Brett inte gör det jobba hårt. Han säger att hans ”matteprofessor inte var tydlig med vad som skulle vara i finalen och gav oss inte anteckningar att studera från.” Brett verkar tro att han fortfarande går i grundskolan och han kommer att få information med sked och berätta exakt vad som kommer att finnas på hans tentor. Tyvärr måste Brett vakna till college. Det är Bretts jobb att göra anteckningar, inte hans professors jobb. Det är Bretts jobb att ta reda på vilken information som har fått störst vikt i klassen och är därför mest sannolikt att vara på tentor. Det är Bretts jobb att arbeta hårt utanför klassrummet så att han behärskar allt material som tas upp under terminen.

Men Brett är inte klar med att gräva ner sig i ett hål. Hans klagomål om sin lärares engelska låter småaktigt om inte rasistiskt, och kommentarerna om att få hans betyg via e-post är irrelevanta för överklagandet och visar på lathet och okunnighet från Bretts sida (på grund av integritetsproblem och FERPA-lagar kommer de flesta professorer inte att dela ut betyg via e-post).

När Brett pratar om sin engelska klass, ser han återigen ut att skylla på någon annan än han själv. Han verkar tro att att ta ett papper till skrivcentret på något magiskt sätt kommer att förvandla hans skrivande. Han verkar tycka att en svag ansträngning vid revision representerar hårt arbete som förtjänar ett högre betyg. När Brett klagar på att ”hon aldrig skulle ge mig ett högre betyg” avslöjar han att han tror att betyg ges, inte intjänade.

Det är inte professorns jobb att gilla dig

Bretts Påståendet att professorn inte gillade honom och gjorde olämpliga kommentarer väcker ett par frågor. Professorer behöver inte gilla studenter. Efter att ha läst Bretts brev, tycker jag faktiskt inte om honom särskilt mycket. Professorer bör dock inte låta deras förkärlek eller motvilja mot en student påverka deras utvärdering av studentens arbete.

Dessutom, vad var karaktären av de olämpliga kommentarerna? Många professorer kommer att göra smutsiga kommentarer till studenter som slappar av, inte uppmärksammar eller är störande på något sätt. Men om kommentarerna på något sätt var rasistiska, sexistiska eller på något sätt diskriminerande, så är de verkligen olämpliga och bör rapporteras till professorns dekanus. I Bretts fall låter dessa vaga anklagelser om olämpliga kommentarer som om de hör hemma i den förstnämnda kategorin, men det är en fråga som överklagandenämnden kommer att vilja utreda vidare.

Svaga planer för framtida framgång

Slutligen, Bretts plan för framtida framgång låter svag. ”Kanske skaffa en handledare”? Brett, du behöver en handledare. Bli av med ”kanske” och agera. Dessutom säger Brett att läxor var ”en anledning till” att han inte fick tillräckligt med sömn. Vilka var de andra anledningarna? Varför sov Brett alltid genom lektionen? Hur kommer han att ta itu med tidshanteringsproblemen som har gjort honom utmattad hela tiden? Brett ger inga svar på dessa frågor.

Kort sagt, Brett har gjort ett förlorat överklagande i sitt brev. Han verkar inte förstå vad som gick fel, och han lade mer energi på att skylla på andra än att ta reda på hur han skulle förbättra sina akademiska prestationer. Brevet ger inga bevis för att Brett kommer att lyckas i framtiden.


  • Fler tips om akademiska uppsägningar

    Jasons Överklagandebrev och kritik: Jason avskedades på grund av alkoholmissbruk. Se hur han överklagade sin uppsägning, med feedback.

    10 tips för ett personligt överklagande: Du kanske kan överklaga personligen till skolastisk standardkommitté. Se tips för att göra det bästa fallet.

  • 10 frågor du kan ställas när du överklagar en uppsägning: Var beredd att svara på dessa frågor på lämpligt sätt.

  • Lämna ett svar

    Relaterade Inlägg