Hur man ber om en rekommendation år efter college

Det är en vanlig fråga. Faktum är att mina elever frågar om detta redan innan de tar examen. Med en läsares ord:

Jag har gått ur skolan i två år nu men Jag söker nu till gymnasiet. Jag har undervisat i engelska utomlands de senaste två åren så jag har inte möjlighet att träffa någon av mina tidigare professorer personligen och om jag ska vara ärlig har jag aldrig odlat en djup relation med någon av dem. Jag vill skicka ett e-postmeddelande till min före detta akademiska huvudrådgivare för att se om hon kan skriva ett brev till mig. Jag kände henne genom hela college och tog två lektioner med henne, inklusive en mycket liten seminarieklass. Jag tänker på alla mina professorer hon känner mig bäst. Hur ska jag ställa mig till situationen?

Fakulteten är van vid att bli kontaktad av tidigare studenter som begär brev. Det är inte ovanligt, så var inte rädd. Sättet du tar kontakt på är viktigt. Ditt mål är att återintroducera dig själv, påminna fakultetsmedlemmen om ditt arbete som student, fylla i henne om ditt nuvarande arbete och begära ett brev. Personligen tycker jag att ett e-postmeddelande är bäst eftersom det tillåter professorn att stanna och leta upp dina uppgifter – betyg, utskrift och så vidare innan han svarar. Vad ska det stå i din e-post? Håll det kort. Tänk till exempel på följande e-post:

Kära Dr. Advisor,
Jag heter X. Jag tog examen från MyOld University två år sedan. Jag studerade psykologi och du var min rådgivare. Dessutom gick jag i din klass i tillämpad basket hösten 2000 och tillämpad basket II våren 2002. Sedan jag tog examen har jag undervisat i engelska i X-landet. Jag planerar att snart återvända till USA och ansöker om forskarstudier i psykologi, närmare bestämt doktorandprogram i subspecialitet. Jag skriver för att fråga om du kan tänka dig att skriva ett rekommendationsbrev för mina räkningar. Jag är inte i USA så jag kan inte besöka dig personligen, men vi kanske kan boka ett telefonsamtal för att komma ikapp så att jag kan söka din vägledning.
Med vänliga hälsningar,
Student

Erbjud dig att skicka kopior av gamla papper, om du har sådana. När du pratar med professorn, fråga om professorn känner att hon kan skriva ett hjälpsamt brev för din räkning.

Det kan kännas besvärligt från din sida men var säker på att detta inte är en ovanlig situation. Lycka till!

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg