Hur säger och skriver man ”jag” på kinesiska?

Den kinesiska symbolen för ”jag” eller ”mig” är 我 (wǒ). Kom lätt ihåg hur man skriver 我 genom att förstå den kinesiska karaktärens radikaler och intressanta etymologi.

” Jag” kontra ”jag”

Medan det engelska språket har separata termer som skiljer på ”mig” och ”jag”, kinesiska är enklare. Ett tecken, 我, representerar både ”jag” och ”jag” på det kinesiska språket.

Till exempel betyder 我饿了 (wǒ è le) ” Jag är hungrig.” Å andra sidan översätts 给我 (gěi wǒ) till ”ge mig.”

Radikal

Det kinesiska tecknet 我 (wǒ) är sammansatt av 手 (shǒu), som betyder hand, och 戈 (gē), som är ett dolkliknande verktyg. I det här fallet används här 手 i form av 扌, handradikalen. Således framstår 我 som en hand som håller ett litet spjut.

Uttal

我 (wǒ) uttalas med den tredje tonen. Denna ton har en fallande-stigande kvalitet.

Karaktärsutveckling

En tidig form av 我 visade två spjut korsande. Denna symbol utvecklades till sin nuvarande form med tiden. Det kinesiska tecknet för ”jag” visar en hand som håller ett spjut och är en symbol för egopåstående och därför en lämplig representation av ”jag” eller ”jag”.

Mandarin vokabulär med Wǒ

Här är fem exempel på vanliga kinesiska fraser som innehåller tecknet 我:

我們 traditionell / 我们 förenklad (wǒ men) – Vi; oss; oss själva

我自己 (wǒ zì jǐ) – Jag själv

我的 (wǒ de) – Min

我明白 ( wǒ míngbái) – Jag förstår

我也是 (wǒ yěshì) – Jag också

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg