Byta körlärare – Dagbok för en elev

Sedan vår elevs 5:e eller 6:e ​​körlektion började hon fundera på att byta körlärare. Efter cirka 15 eller 16 lektioner tog hon äntligen beslutet att definitivt ändra sig.

Leah Pearson, en av våra lärande förare, förklarar varför hon bestämde sig för att byta körlärare och hur hon hittade en ny.

Leah sa att:

”Det fanns flera faktorer som har påverkat detta beslut, och eftersom det uppenbarligen inte är ovanligt att folk byter körlärare tänkte jag dela med mig av min erfarenhet av att byta.”

Att byta körlärare – vilka skäl behöver du?

Min främsta anledning till att jag ville byta var det faktum att jag var i huvudsak lurades. Min instruktör skulle komma 15 minuter för sent och inte lägga till tiden till slutet så jag betalade £25 för en 45-minuters lektion när det skulle ha varit 1 timme.

Om detta bara hände en gång skulle det naturligtvis inte vara ett stort problem, men det hände gång på gång och 45 minuter räcker inte riktigt för att få något gjort.

I mitt huvud försvarade jag hela tiden att tänka att eftersom jag körde bil hela tiden och vi sällan parkerade för att diskutera saker så fick jag nog mer träning än någon som gjorde timlektioner med en annan instruktör . Men i slutet av dagen visar det faktum att vi inte stannade för att prata hur lite jag fick lära mig.

På 15 timmars lektioner var den enda manöver jag fick göra en sväng på vägen, och jag fick bara ha 3 eller 4 gånger av det innan lektionen tog slut.

Många av mina vänner började körlektioner efter mig med olika instruktörer och de gjorde nödstopp, backparkering, parallellparkering och svängning i vägen från den fjärde lektionen.

För mig var det frustrerande att jag kände att mina lektioner medvetet drogs ut i onödan, så mycket att jag de flesta veckor bara körde runt samma rutt som vanligt och hem igen utan att något nytt lades till i ekvationen.

En annan anledning till att jag bestämde mig för att byta instruktör var att det slutade med att jag alltid väntade minst 2 veckor mellan lektionerna, även när jag bokade i förväg. Om jag någonsin behövt ordna om en lektion på grund av arbete eller något annat var det nästan omöjligt att ordna om för samma vecka även om jag gav mycket besked.

Att ha mina lektioner så oregelbundet var lite irriterande och eftersom jag vill klara innan jag går till universitetet tror jag inte att jag skulle ha kunnat med den instruktören enbart för att jag inte skulle kunna ha så många lektioner som jag behövde inom loppet av några månader.

Hitta en ny körlärare

Jag trodde inte att jag skulle få problem med att hitta en ny instruktör men i mitt område var det inte fallet. Det fanns några körlärare som jag omedelbart avvisade från min sökning, antingen för att deras webbsidor var oprofessionella röror eller för att jag har hört dåliga saker från andra människor.

Jag kontaktade 2 eller 3 körlärare som är en del av större körskolor och fick veta att eftersom jag hade haft så många lektioner tidigare att de inte skulle acceptera mig som elev.

En sa till mig att det berodde på att de har en bestämd ordning för att lära ut allt och ett specifikt sätt att göra vissa saker och att det skulle vara för svårt att lära mig om på deras sätt.

En annan körlärare räknade med att han skulle vara fullbokad till mitten av juni och eftersom jag inte har haft någon lektion sedan början av februari vill jag inte vänta så länge.

Jag har äntligen hittat en ny instruktör, min första lektion med dem är om 2 veckor och jag kommer att fortsätta att dokumentera mina körlektioner på körprovet Framgång.

Jag har gått w det är en nationell körskola den här gången och när jag bokade sa damen på callcentret till mig att om någon punkt jag var missnöjd med min instruktör, att bara ringa och de kommer att ordna en ny instruktör direkt. Detta visade mig omedelbart att kundnöjdhet är en högsta prioritet för körskolan.

Sammantaget ångrar jag inte att jag stannade hos min instruktör så länge som jag gjorde. men det är definitivt dags för mig att flytta. Jag kan köra från A till B riktigt bra nu; Jag kan helt enkelt inte göra några av de parkerings- eller backningsgrejer som tyvärr behövs!

Jag har börjat revidera för mitt teoriprov med hjälp av körteorin Testa 4 i 1-appen, och tror att jag nästan är redo att boka den…..ett steg närmare att bli godkänd!

Ladda ner nu i iOS eller Android för bara £4,99 – klicka bara på bilden nedan!

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Ansöker om ditt provisoriska körkort

  • Den perfekta revideringsplanen för körteoriprovet

  • Avsluta road rage riktat mot lärande förare

  • Hur man säkert växlar

  • Ljuskontrollerade korsningar – pelikan, lunnefågel och tSverigean

  • Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) frågor i teoriprovet