Citat från ”A Time to Kill”

Utspelar sig i Mississippi, A Time to Kill är en hjärtskärande berättelse om en pappa som kämpar för rättvisa efter att hans 10-åriga dotter blivit brutalt överfallen. Pappan, Carl Lee Hailey, anklagas för att ha dödat männen som attackerade hans dotter. Jake Tyler Brigance är den unga vita advokaten som fått i uppdrag att representera honom. I dessa citat från ”A Time to Kill” känner du sorgen hos en far som inte ger upp sin kamp för rättvisa. Få insikt i vad det innebär att vara pappa i ett rasistiskt samhälle med dessa citat.

Carl Lee Hailey

 • ”Amerika är en mur och du är på andra sidan. Hur ska en svart man någonsin få en rättvis rättegång med fienden på bänken och in jurylådan? Mitt liv i vita händer?”
 • ”Niger, neger, svart, afrikansk -Amerikansk, oavsett hur du ser mig, du ser mig annorlunda, du ser mig som att juryn ser mig… du är dem.”
 • ”Om du satt i den juryn, vad skulle det krävas för att övertyga dig om att släppa mig fri? Det är så du räddar min röv. Det är så du räddar oss båda.”
 • ”Faktum är att du är precis som alla andra av dem. När du tittar på mig, gör du inte inte se en man, du ser en svart man.”
 • ”Vi är på olika sidor of the line … jag har aldrig sett dig i min del av staden. Jag slår vad om att du inte ens vet var jag bor. Våra döttrar, Jake, de kommer aldrig att låg tillsammans.”
 • ”Ja, de förtjänade att dö. Jag hoppas att de brinner i helvetet.”
 • ”Du Jake, det är så. Du är mitt hemliga vapen eftersom du är en av de onda. Du menar inte att vara men det är du. Det är så du är uppfostrad.”
 • Jake Tyler Brigance

  • ”Vad är det i oss som söker sanningen? Är det våra sinnen eller är det våra hjärtan?”
  • ”Och tills vi kan ses som jämlikar kommer rättvisan aldrig att vara jämn. Det kommer inte att förbli något annat än en återspegling av våra egna fördomar.”
  • ”Kan du se henne ? Hennes våldtagna, misshandlade, trasiga kropp indränkt i deras urin, indränkt i deras sperma, blöt i hennes blod, lämnad för att dö. Kan du se henne? Jag vill att du ska föreställa dig den lilla flickan. Föreställ dig nu att hon är vit.”
  • ”Jag trodde bara att våra barn kunde leka tillsammans.”
  • ”Om det här är en fest, pojkar, var är chipsen och nötköttet? Annars verkar du vara här lite som olaglig klientförfrågan, vad med att Carl Lee redan har en advokat och allt.”
 • ”Det är inte jag, vi är inte likadana, Carl Lee. Juryn måste identifiera sig med den tilltalade. De ser dig, de ser en trädgårdsarbetare; de ser mig, de ser en advokat. Jag bor i stan; du bor i backen.”
 • Lämna ett svar

  Relaterade Inlägg

  • Varför byggdes berlinmuren?

  • Utforska Rom under en weekend!

  • Snus: En Historisk Genomgång

  • Hur många guldrusher fanns det på 1800-talet?

  • Vad är den antika sidenvägen?

  • Historien om kalsonger: Från Antiken till moderna stilar