Citat från filmen ”Scrooge”

Ingenting kan vara mer underhållande på julafton än en lätt musikalisk komedi. ”Scrooge,” en film från 1970 anpassad från Charles Dickens berömda roman ”A Christmas Carol,” är rolig och underhållande . Romanen från 1843 är en nu välkänd berättelse om den onde Ebenezer Scrooge. På julafton får Scrooge besök av sprit, inklusive sin tidigare affärspartner Jacob Marley, och Ghosts of Christmas Past, Christmas Present och Christmas Yet to Come.

I filmatiseringen från 1970, Albert Finney, som spelar rollen som Scrooge, stjäl showen med sin glittrande prestation. Här är en historia som återberättas i en färgstark ensemble. Du kan inte låta bli att be om mer. Läs dessa ”Scrooge”-citat och njut av filmens finaste ögonblick.

Ebenezer Scrooge

”När det gäller dig, brorson, om du var med i mitt testamente, skulle jag göra dig arvlös!”

”Gå och lös någon annan lovande ung varelse, men låt mig hålla jul på mitt eget sätt.”

”Tja, min vän, jag tänker inte tjata. Jag kommer helt enkelt inte att stå ut med sånt här längre. Vilket ger mig inget annat val än att höja din lön.”

”Femton shilling i veckan, en fru och fem barn…och han talar fortfarande om en god jul!”

”Hur ska jag någonsin förstå den här världen? Det finns ingenting som det är så svårt för som fattigdom, och ändå finns det ingenting som den fördömer med sådan stränghet som jakten på rikedom.”

The Ghost of Jacob Marley

”Hej, Ebenezer. Jag har väntat här på dig; jag hörde att du skulle komma ner , idag. Tänkte att jag skulle vara här för att hälsa dig; visa dig till ditt nya kontor… ingen annan ville.

”Se fantomerna fylla himlen runt dig. De förvånar dig, kan jag säga, dessa helvetets invånare. Stackars stackare som himlens hand ignorerar. Akta dig, akta dig, akta dig, så att deras fruktansvärda öde inte blir ditt!”

The Ghost of Christmas Present
”Det finns aldrig tillräckligt med tid för att göra eller säga alla de saker som vi skulle önska. Grejen är att försöka göra så mycket du kan på den tid du har. Kom ihåg Scrooge, tiden är knapp, och plötsligt är du inte här längre.”
Tom

”Harry, jag har besökt dig varje jul under de senaste fem åren, och än i dag kan jag aldrig förstå denna extraordinära ritual att skåla för din gamla farbror Ebenezers hälsa. Jag menar, alla vet att han är den mest eländiga gamla flint som någonsin vandrat på Guds jord.”

Mr Jorkin

[about Scrooge and Marley] ”Kort sagt, mina herrar, om ni vill rädda företagets rättvisa namn genom att acceptera deras generösa erbjudande, blir de företaget!”

Tiny Tim

”Gud välsigne oss, alla!”

The Spirit of Christmas Present
”Kom in! Kom in och lär känna mig bättre, man!”

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Varför byggdes berlinmuren?

  • Utforska Rom under en weekend!

  • Snus: En Historisk Genomgång

  • Hur många guldrusher fanns det på 1800-talet?

  • Vad är den antika sidenvägen?

  • Historien om kalsonger: Från Antiken till moderna stilar