Citat från filmen ”V for Vendetta”

”V for Vendetta” utspelar sig inom en snar framtid i London, som har blivit en polisstat. Huvudpersonen, V, slåss mot förtryckarna i sin värld. Han syftar till att sprida bitter förstörelse och att förinta regeringen. När V räddar Evey Hammond får han en allierad som hjälper till i hans uppdrag. Genom hela filmen söker karaktärerna, inklusive den fängslade Valerie, efter frihet från sitt dystopiska universum. Dessa ”V for Vendetta”-filmcitat lyfter fram känslor av plåga, hjälplöshet, våld och hopp.

V

”Det förflutna kan inte skada dig längre, om du inte låter det.”

”En revolution utan dans är en revolution som inte är värd att ha.”

”Det finns inga tillfälligheter, bara illusionen av tillfälligheter.”

”Människor borde inte vara det rädda för sina regeringar. Regeringar borde vara rädda för sitt folk.”

Valerie

”Det verkar konstigt att mitt liv skulle sluta på en så fruktansvärd plats, men i tre år har jag hade rosor och bad ingen om ursäkt.”

”Jag minns hur annorlunda blev farligt.”

”Jag hade bara berättat sanningen för dem. Var det så själviskt? Vår integritet säljs för så lite, men det är allt vi verkligen har. Det är den allra sista centimetern av oss, men inom den tum är vi fria.”

”Det jag hoppas mest av allt är att du förstår vad jag menar när jag säger till dig att även om jag inte känner dig och även om jag kanske aldrig träffar dig, skratta med dig, gråt med dig, eller kyss dig, jag älskar dig. Av hela mitt hjärta, jag älskar dig.”

”Jag kommer att dö här. Varenda tum av mig ska förgås. Utom en. En tum. Den är liten och den är ömtålig och den är det enda som finns i världen värd att ha. Vi får aldrig förlora den, eller sälja den eller ge bort den. Vi får aldrig låta dem ta den ifrån oss.”

”Jag hoppas att vem du än är så flyr du denna plats. Jag hoppas att världen vänder och att saker och ting blir bättre.”

Evey Hammond

”Han var Edmond Dantes. Och han var min far, och min mamma, min bror, min vän. Han var du och jag. Han var oss alla.”

”För att han hade rätt. Det här landet behöver mer än en byggnad just nu . Det behöver hopp.”

”Min far var författare. Det skulle du ha gjort gillade honom. Han brukade säga att artister använder lögner för att berätta sanningen, medan politiker använder dem för att dölja sanningen.”

Biskop Lilliman

”Det var inte förlossningen jag talade om, utan snarare min sista remittering. Min sista lilla glädje.”

Delia Surridge

”Oppenheimer kunde förändra mer än förloppet av ett krig. Han förändrat hela mänsklighetens historia. Är det fel att hålla fast vid den sortens hopp?”

Creedy

”Vad ska du göra, öh? Vi har sopat den här platsen, du har ingenting. Inget annat än dina blodiga knivar och dina snygga karatejippon, vi har vapen.”

Finch

”Problemet är att han känner oss bättre än vi känner oss själva.”

Deitrich

”Du bär en mask så länge att du glömmer vem du var under den.”

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Varför byggdes berlinmuren?

  • Utforska Rom under en weekend!

  • Snus: En Historisk Genomgång

  • Hur många guldrusher fanns det på 1800-talet?

  • Vad är den antika sidenvägen?

  • Historien om kalsonger: Från Antiken till moderna stilar