Citat om ”Love Actually”.

Filmen ”Love Actually från 2003 framhäver kärlekens roliga sida genom en intressant serie intriger och subplotter. Filmen följer åtta par – var och en berättar en berättelse om kärlek och ger ett nytt perspektiv.

Deras berättelser är löst sammankopplade, och alla utspelar sig under en månad före jul i London. Om du är kär eller har varit kär kommer du att känna empati med karaktärerna i ”Love Actually”. Hugh Grant, Billy Bob Thornton, Laura Linney och andra gjorde fantastiska prestationer. Kolla in citaten för att minnas filmen.

Judy

 • ”Allt jag vill till jul är du.”

Aurelia

  ”Jag kommer att sakna dig. Och ditt mycket långsamma skrivande… och din mycket dåliga körning.”

   ”Tack. Det kommer att bli trevligt. Ja är mitt svar. Enkel fråga.”

  Juliet

   ”Allt jag vill ha är bara en bild av mig i en brudklänning som inte är ljust turkos.”

   Sam
   • ”Men du vet grejen med romantik är att människor träffas först i slutet.”
  • ”Låt oss gå och få skiten sparkad t of us by love.”

    Karen

    ”Sann kärlek varar en livstid.”

  • ”Vi har aldrig blivit vänliga. Jag ville bara säga att jag hoppas att det kan förändras. Jag är trevlig, det är jag verkligen, förutom min hemska smak av paj. Och det skulle vara fantastiskt om vi kunde vara vänner.”

  ” Få ett grepp; folk hatar sissies. Ingen kommer någonsin att skaka dig om du gråter hela tiden.”

 • ”Problemet med att vara premiärministerns syster är att det sätter ditt liv i ett ganska hårt perspektiv. Vad gjorde min bror idag? Han stod upp och kämpade för sitt land. Och vad gjorde jag? Jag gjorde ett hummerhuvud av pappersmache.”

   Karl

  ”Livet är fullt av avbrott och komplikationer.”

 • Mia

  ”Jag ska bara hänga runt misteln, i hopp om att bli kysst.”

   Billy Mack

     ”När jag var ung och framgångsrik var jag girig och dum, och nu har jag ingen kvar … rynkig och ensam.”

         Jamie

      ” Vackra Aurelia, jag har kommit hit med tanke på att be dig gifta dig med mig. Jag vet att jag verkar vara en galen person – för jag känner dig knappt – men ibland är saker så insynsvänliga att de inte behöver bevis. Och jag kommer att göra det. bo här, eller så kan du bo med mig i England.”

      ”Jul är en tid för människor med någon de älskar i sina liv.”

     Daniel

     ”Du har sett filmerna, grabben. Det är inte över förrän det är över.”

   • ”Jo och jag hade, eh, mycket tid att förbereda oss för det här ögonblicket . Några av henne, eh, begär – till exempel att jag skulle ta med Claudia Schiffer som min dejt till begravningen – var jag säker på att hon förväntade mig att jag skulle ignorera.”
    • ”Säg till henne att du älskar henne. Du har inget att förlora, och du kommer alltid att ångra dig om du inte gör det.”

     Colin

      ”Amerikanska tjejer skulle seriöst digga mig med min söta brittiska accent.”
      ”Jag är Colin. Sexens gud. Jag är bara på fel kontinent, det är allt.”
      ”Jag är på Shag Highway på väg västerut.”

      Sarah

      • ”Hej älskling. Nej, nej, jag är inte upptagen. Nej … eld bort.”

        Premiärminister

        ” Jag hade en farbror som hette Terence en gång. Hatade honom. Jag tror att han var en pervers. Men jag gillar verkligen ditt utseende.”